Wie ben ik?


Mijn naam is Marieke Vreeswijk. Ik ben scheikunde docent op de CSG Willem de Zwijger te Schoonhoven. Hier geef ik les aan 3 en 4 HAVO en VWO. totaal sta ik nu ongeveer 10 jaar voor de klas van vmbo basis t/m vwo. Daarvoor was is biochemisch R&D analist. Mijn achtergrond is dus exact en onderzoekend.

Het liefst ben ik creatief met mijn lessen bezig en probeer ik van alles uit.. Ik wil het op mijn eigen manier doen en dat staat nooit ergens in de boeken. De enige oplossing is zelf gaan schrijven en dat heb ik gedaan. Na veel programma's en apps te hebben geprobeerd kwam ik uit bij OneNote. Hierin heb ik alles samengebracht. Ik combineer verschillende apps en programma's. Met een linkje of ge-embed is alles snel en overzichtelijk voor mijn leerlingen te vinden. Ook analoge werkvormen gebruik ik, het is vaak de combinatie die het sterk maakt. Zo heb ik laatst een escaperoom gedaan waar de leerlingen hun geleerde scheikunde kennis moesten toepassen en de voorkennis van het volgende onderwerp moesten aanboren om te ontsnappen. Het geeft vrijheid om zo te mogen werken. Het geeft energie en leerlingen komen graag in de les. Inmiddels ben MIE (Microsoft Innovative Educator) en hoop ik binnenkort MIEE (Microsoft Innovative Educator Expert) te worden.

Ik vind het heerlijk om met collega's te sparren ideeĆ«n uit te wisselen en om anderen te inspireren. Nadat  ik een aantal keren ben gevraagd om workshops te geven, heb ik gemerkt dat ik dit erg leuk vind om te doen. Uit de positieve feedback maak ik op dat anderen ook blij zijn met mijn workshops. Vandaar dat ik het gecoƶrdineerder wil aanpakken. Via deze website kunnen mensen zien wie ik ben en wat voor workshops ik te bieden heb. In de toekomst wil ik meer workshops ontwikkelen. Dit kan ook op verzoek.

Al met al hoop ik naast het lesgeven aan mijn leerlingen (want die kan ik echt niet missen) ook veel mooie workshops aan collega's te mogen verzorgen.

Met vriendelijke groet,

Marieke Vreeswijk